Valkosuklaapannacotta


valkosuklaapannacotta 2

Vaikka viihdyn keittiössä, ei jälkiruuat ole ominta alaani. Suolaista ruokaa on kiva kokata vähän fiiliksen mukaan aina maistellen, mutta jälkiruokien teko on kemiaa, jonka lopputulos selviää vasta koko leipomuksen valmistuttua. Siksi olen haalinut reseptipankkiini takuuvarmoja jälkkäreitä, joista yksi on valkosuklaapannacotta.


Pannacotta on niitä jälkiruokia, jotka on helppo valmistaa ja jotka maistuvat aina yhtä hyviltä vuodenajasta riippumatta. Yhtä reseptiä on  helppo muunnella vain hedelmiä tai kastiketta vaihtamalla: tuoreet hedelmät, hillot ja kinuski toimivat kaikki yhtä hyvin! Yleensä tarjoilen tämän pannacotan passionhedelmän kanssa, mutta näin kesällä sen kaveriksi sopii loistavasti grillatut persikat ja tuoreet kirsikat.


Valkosuklaapannacotta 4:lle

4 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
80 g valkosuklaata
ripaus vaniljajauhetta
1 rkl sokeria

lisäksi tuoreita kirsikoita ja grillattuja persikoita
Laita liivatteet likoamaan viileään veteen ja rouhi suklaa pieneksi. Yhdistä kattilassa kerma, vanijajauhe ja sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon puristettu liivate. Sekoita ja lisää suklaa. Sekoita, kunnes suklaa ja liivate on liuennut kermaan.

Jäähdytä pannacottaseos kylmävesihauteessa jatkuvasti sekoittaen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja annostele laseihin kaatamalla se siivilän läpi (näin pannacottaan ei muodostu kalvoa tai kuplia). Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kun kumoat pannacotat tarjolle, pidä laseja hetki kuumassa vedessä, niin pannacotat lähtevät siististi irti.

Grillattujen persikoiden lisäksi kaikki muutkin hedelmät sopivat loistavasti pannacotan kaveriksi!


___

Translation:
Panna cotta and grilled peach.

Tunnisteet: ,

St. Black : Valkosuklaapannacotta

8/01/2017

Valkosuklaapannacotta


valkosuklaapannacotta 2

Vaikka viihdyn keittiössä, ei jälkiruuat ole ominta alaani. Suolaista ruokaa on kiva kokata vähän fiiliksen mukaan aina maistellen, mutta jälkiruokien teko on kemiaa, jonka lopputulos selviää vasta koko leipomuksen valmistuttua. Siksi olen haalinut reseptipankkiini takuuvarmoja jälkkäreitä, joista yksi on valkosuklaapannacotta.


Pannacotta on niitä jälkiruokia, jotka on helppo valmistaa ja jotka maistuvat aina yhtä hyviltä vuodenajasta riippumatta. Yhtä reseptiä on  helppo muunnella vain hedelmiä tai kastiketta vaihtamalla: tuoreet hedelmät, hillot ja kinuski toimivat kaikki yhtä hyvin! Yleensä tarjoilen tämän pannacotan passionhedelmän kanssa, mutta näin kesällä sen kaveriksi sopii loistavasti grillatut persikat ja tuoreet kirsikat.


Valkosuklaapannacotta 4:lle

4 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
80 g valkosuklaata
ripaus vaniljajauhetta
1 rkl sokeria

lisäksi tuoreita kirsikoita ja grillattuja persikoita
Laita liivatteet likoamaan viileään veteen ja rouhi suklaa pieneksi. Yhdistä kattilassa kerma, vanijajauhe ja sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon puristettu liivate. Sekoita ja lisää suklaa. Sekoita, kunnes suklaa ja liivate on liuennut kermaan.

Jäähdytä pannacottaseos kylmävesihauteessa jatkuvasti sekoittaen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja annostele laseihin kaatamalla se siivilän läpi (näin pannacottaan ei muodostu kalvoa tai kuplia). Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kun kumoat pannacotat tarjolle, pidä laseja hetki kuumassa vedessä, niin pannacotat lähtevät siististi irti.

Grillattujen persikoiden lisäksi kaikki muutkin hedelmät sopivat loistavasti pannacotan kaveriksi!


___

Translation:
Panna cotta and grilled peach.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu